23. Betlehemi jászol pályázat
2016. november 28. 16:02

A Magyar Kézművességért Alapítvány 2016 decembere és 2017 januárja között egy hónapon keresztül két helyszínen is megrendezi a 23. Betlehemi Jászol című pályázat válogatott anyagából rendezett kiállítását. Mindkét kiállításon a hazai tárgyalkotó kézművesek, alkotó iparművészek és népművészek zsűrizett pályamunkái kapnak teret a bemutatkozásra.

Budapesten 2016. december 9. és 2017. január 8. között a Budai Várban, a Szentháromság téren található Magyarság Házában nézhetik meg az érdeklődők a válogatott pályamunkák egy részét. Míg ezzel párhuzamosan Veszprémbe 2016. december 11. és 2017. január 6. között a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban lesz látható a pályázat válogatott anyagának másik része.

 

A kiállítás darabjai a betlehemi jelenetet járják körül. Az alkotók és alkotásaik segítségével újfent elgondolkodhatunk azon a több, mint kétezer éves történeten, ami megváltoztatta az egész emberiség történelmének folyását. Láthatunk Mária és a kis Jézus, a Szent Család, a Háromkirályok történetét elmesélő alkotásokat. Találkozhatunk még a betlehemezés népszokásait megörökítő, mának szóló üzenetét hordozó alkotásokkal, valamint az adventi-karácsonyi ünnepet ünnepivé tevő tárgyakkal (ünnepi terítékkel, öltözékkel, karácsonyfa-díszekkel, gyertyatartókkal) is.

 

A kiállításról három-nyelvű, reprezentatív kivitelű album készül.

 

Kiállítók listája:/storage/files/files/2016/KI__LL__T__K_2,pdf típusú fájlItt