Felhívás - Szamár, kecske, paripa
2016. február 12. 09:05

A Magyar Küldeményművészeti Társaság és a Spanyolnátha Nemzetközi Mail Art Művésztelep szakmai támogatója a 2016-os berettyóújfalui, a kerékpár témakörében rendezendő kulturális- és sportfesztiválnak. A Társaság és a Művésztelep Szamár, kecske, paripa című nemzetközi küldeményművészeti kiállításával kapcsolódik a projekthez. Beadási határidő: 2016. március 31. 

Drótszamár, pléhkecske, vasparipa: állati szép szinonimák a kerékpárra. Ott van még többek között az elnyűhetetlen bringa, bicikli, bicaj, canga, cajga. A kocsmák előtt összeboruló kenyérgőzösök, fenekarikák, hideglovak. Régi ínyenceknek a velocipéd, és a fajtaválogatások: monocikli, tandem, tricikli, triplet, kvadruplett. A szlengben legszebb gumihuszárok, kerák, kerók, brinyók, bicók. Kempingek, montenbájkok, béemixek, trekkingek, krosszok, szitik stb. A kiállításra olyan munkákat várnak, amelyeknek témája a kerékpár. A felhívás nyílt, azon bárki részt vehet. A műveket – együttműködve a Berettyó Kulturális Központtal – tavasszal a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Mozi Galériájában, nyáron a 22. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon, Hernádkakon állítják ki. A küldeményen a feladó nevét, posta- és email címét jól olvashatóan kell feltüntetni.

Kérnek, hogy erre az alkalomra készült műveiddel vegyél részt a kiállításon; s postán küldött alkotásodat, és/vagy alkotásod csomagolását feltétlenül hassa át a mail art jellege. Alakjától, anyagától, technikájától függetlenül kiállítják a témakörhöz kötődő, levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, két- vagy háromdimenziós alkotásokat, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült képzőművészeti alkotásokat (pl. rajzok, grafikák, elektrográfiák, fotók, festmények, művészbélyegek, pecsétnyomatok, művészkönyvek, objektek, egyéb műtárgyak).

Olyan szépírásokat is várnak, melyek szintén e felkérésnek köszönhetően születnek; azokat egyrészt nyomtatva, másrészt (a teljes szöveget vagy egy részét) kézírással is (pl. kalligrafikus vagy bármilyen más, szabadkézi megoldással), képként is értelmezhetően kell elkészíteni és postázni. A szépírásokat a mailart@spanyolnatha.hu címre kell elküldeni.


Kérik, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (pl. dekoratív bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) végy igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. A mail artok a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.


Alkotásaidat 2016. március 31-ig postázd a következő címre:
Szamár, kecske, paripa
Nadányi Zoltán Művelődési Ház
4100 Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky u. 27. 

 

/storage/files/files/2016/Szam__r__kecske__paripa_2016,pdf típusú fájlA teljes felhívás letöltése