Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája

Alfától az omegáig…
2014. szeptember 12. 11:38

Dr. Rocknak köszönhetően az Alphaville-től az Omegáig majdnem mindenről hallhattunk szeptember 5-én pénteken Ásotthalmon, az I-Házban.  Az épület annyira új, hogy a falakon még alig száradt meg a festék. A helyi fiatalok számára is még szokatlan a hely, amelyet azért hoztak létre, hogy velük és nekik töltsék meg programokkal, élményekkel. 

A Katt Rádió ismét kitelepült, a D2 Iroda munkatársai pedig interaktív beszélgetéssel oldották a kezdeti feszültséget. A fiatalok itt is szívesen álmodoznak – kiderült, hogy volt köztünk, aki Ausztráliába szeretne eljutni, míg valaki még Pécsen sem járt.  A zenei ízlés tekintetében nem volt teljes az egyetértés, tanulás terén viszont annál inkább, hiszen – mint megtudtuk – többen is szeretnének kommunikációval és médiával foglalkozni.

Az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda kollégái is csatlakoztak a beszélgetéshez. Bemutatkozott a Magyar Földtani Védegylet Egyesület és meglepetésként egy segway-t is hoztak magukkal; bárki kipróbálhatta, aki csak akarta.

Túl a program harmadik alkalmán, elmondhatjuk, hogy a meghívottak között olyan fiatalokat ismertünk meg Apátfalváról, Földeákról, Mórahalomról és Algyőről is, akik kulcsemberei lehetnek a helyi ifjúsági közösségeknek. Ezért szorosabbra fűztük a kapcsolatot velük annak reményében, hogy hozzájuk is eljutunk hamarosan és az ő segítségükkel próbálhatunk majd folyamatokat elindítani.

Ásotthalmon mi megmutattuk az irányokat, reményeink szerint merítenek ötleteinkből, birtokba veszik az I-Házat és bennük lelnek majd utánpótlásra az Ásotthalmi Ifjúsági Egyesület egykori megalapítói.

 

Szerző: Magné Szaitz Éva