Ismét kinyíltak a kapuk Tófalun!
2015. december 08. 14:19

2015. december 3-án a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodája és Tófalu Község Önkormányzata folytatta az ősszel megkezdett tevékenységét: tovább nyitotta a kaput Tófalu településen.

A Művelődési Házban megrendezett programot a Kápolnai Tündérkert Óvoda Aldebrői Tagóvodájának kedves műsora indította: gyermekdalokat énekeltek, mondókáztak, táncoltak. A folytatásban a Csillagbojtár Kulturális és Oktatási Nonprofit Kft. munkatársa által vezetett meseterápiás foglalkozáson vettek részt az óvodás gyerekek. A foglalkozáson megpihentek, koncentráltak, és újra felvették a mesélő fonalát. Szemüket és szívüket kinyitva hallgatták a suszter manóiról szóló történetet. A meghitt hangulatot teremtő mesét követően fenyőtobozból kis manókat készítettek, melyek karácsonyfadíszként is megállják a helyüket. A szülők is örömmel vettek részt a munkálatokban.

 

 

 

 

A program amellett, hogy több generáció bevonásával erősítette a község lakóinak kapcsolatát, a meseterápiában rejlő lehetőségekre is felhívta a figyelmet. A kapunyitásnak köszönhetően egy olyan közösség kovácsolódott össze, mely a jövőben, várhatóan, aktív és szerves része lesz a település életének.   

 

 

A program Tófalu Község Önkormányzata és a Nemzeti Művelődési Intézet  együttműködésében valósult meg.

Farkas Kató