2016-ban is átadásra kerül a Beke Pál Emlékcím
2016. április 04. 13:44

2016-ban is átadásra kerül a Beke Pál Emlékcím

2016. április 21-én, a Nemzeti Művelődési Intézetben (Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.), „Méltóságkereső” címmel rendeznek konferenciát a Beke Pál Emlékcím alapítói. Az Emlékcímet – hasonlóan az elmúlt évekhez – a konferencia keretében adja át az alapítók nevében Beke Pál felesége, Menyhárt Ildikó.

A konferenciát követően – díszbemutató keretében – bemutatásra kerül a „Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés” című film. A filmet Zajti Ferenc rendezte, elkészítését a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

A film előzetese itt érhető el: 

 

 

A szervezők ekként foglalják össze a „MÉLTÓSÁGKERESŐ” – Beke Pál Emlékkonferencia célját: „Konferenciánk célja példaértékű kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetek, intézmények, kezdeményezések bemutatása. Olyanoké, amelyek arra adnak választ: miképpen lehet megerősíteni, megadni, megszerezni vagy épp visszaadni, visszaszerezni a meglévő, a valaha megvolt vagy az esetleg még meg nem tapasztalt méltóságot. Azt, amely tartást ad az egyes embereknek, közösségeknek, településeknek, térségeknek, illetve saját maguknak. És, amelynek birtokában úgy érezhetik: nem csak lakosai, hanem polgárai településüknek, országuknak, Európának. A bemutatkozók közös tulajdonsága, hogy mindezt közösségi alapon, a méltóságukat kereső és megteremtő emberekkel együtt, nem csupán értük, hanem velük közösen teszik.”

 

A Beke Pál Emlékcím alapítói: Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság Nemzeti Művelődési Intézet, Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete

 

Időpont: 2016. április 21.

Konferencia: 10:00 – 15:15

Díszbemutató: 16:30

 

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet (Budapest, I. kerület, Corvin tér 8.), Színházterem

 

/storage/files/files/2016/Meghivo_Meltosagkereso_Konferencia_20160421_A4,pdf típusú fájlRészletes program

 

Jelentkezési lap