Helyi termék éve szakmai nap Tokajban

Időpont: 2016. március 09. 10:00 - 2016. március 09. 13:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - konferencia
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Észak-Alföld, Borsod-Abaúj-Zemplén

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

.

Cím:

.

Telefonszám:

06 30/205-8784

Weboldal:

Helyszín


Cím:

3910 Tokaj Serház út 55.

Intézmény (szervező):

Tokaji Kulturális és Konferenciaközpont

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

www.nmi.hu

Március 9-én 10.00 órától Tokajban, a Tokaji Kulturális és Konferenciaközpontban tartják a helyi termelőket a tevékenységüket támogató lehetőségekről és tudnivalókról hiteles információkhoz juttató Helyi termék éve szakmai napot. A világörökség részét képező borvidék helyi termelői hasznos ismereteket szerezhetnek a szabályozásról, adózásról és a védjegyhasználat fontosságáról, s az eseményt ezúttal is sikeres helyi termelők kerekasztal-beszélgetése zárja. 

 

A Helyi Termék Éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ennek érdekében a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart.

 

 

Program:

 

10.00 órától: Köszöntő

Posta György polgármester

 

10.10 órától: A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

 

10.35 órától: Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Szegedyné Fricz Ágnes, főosztályvezető-helyettes

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 

 

10.55 órától: Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

 

11.05 órától: Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

 

11.15 órától: Kérdések az előadókhoz

 

11.25 órától: Szünet – büfé

 

12.00 órától: Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető

Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

 

12.30 órától: Adózással kapcsolatos általános információk

dr. Dencső Istvánné, osztályvezető

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

13.00 órától: Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

Moderátor: Szegedyné Fricz Ágnes

Meghívottak:

- Tokaji Borászok Asztaltársasága,

- Ferencz Családi Méhészet,

- Ízes Örömest Lekvárium.

 

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: Online regisztráció

 

Információ: Hankó Krisztina, Nemzeti Művelődési Intézet 06 30/205-8784

 

/storage/files/files/Program_Helyi_term__k___ve_szakmai_f__rum_Tokaj,pdf típusú fájlA fórum letölthető meghívója...