Helyi termék éve Csengeren

Időpont: 2016. március 23. 10:00 - 2016. március 23. 14:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - konferencia
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Nyugat-Dunántúl, Szabolcs-Szatmár-Bereg

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodája

Cím:

4700 Mátészalka, Kölcsey utca 2.

Telefonszám:

0630/229-4329

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

4765 Csenger, Ady Endre út 7-11.

Intézmény (szervező):

Petőfi Sándor Könyvtári Közművelődési és Intézményfenntartó Központ

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

Csenger látja vendégül március 23-án 10.00 órai kezdettel a Helyi termék éve szakmai fórumot az országos szakmai fórumsorozat 2016. évi  hatodik állomásaként. A helyi termelők számára hasznos, tevékenységüket támogató információkat nyújtó szakmai napnak a „Petőfi Sándor” Könyvtári Közművelődési és Intézményfenntartó Központ ad otthont. A program során szakértők nyújtanak tájékoztatást többek között az adózásról, az élelmiszerek jelöléséről és szabályozásáról, illetve az eredetvédelemről. Az eseményt ezúttal is helyi termelők kerekasztal-beszélgetése zárja.

A Helyi Termék Éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ennek érdekében a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart.

 

Program: 

 

10.00 óra: Köszöntő

Forján Zsolt polgármester

 

10.10 óra: A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

 

10.35 óra:Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Kuti Beatrix, minőségügyi referens

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 

 

10.55 óra: Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

 

11.05 óra: Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

 

11.15 óra: Kérdések az előadókhoz

 

11.25 Szünet – büfé

 

12.00 óra: Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

Kókai-Kunné Dr. Szabó Ágnes, főosztályvezető

Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

 

12.30 Adózással kapcsolatos általános információk

dr. Dencső Istvánné, osztályvezető

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

13.00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

Moderátor: Kuti Beatrix

Meghívottak:

Almarégió Kft., Apáti Ferenc

Elyon Kft., Maróti János

„Rézüst” Lekvárház, Szabóné Fási Beáta

 

/storage/files/files/Program_Helyi_term__k___ve_szakmai_f__rum_Csenger_2016_03_23,pdf típusú fájlLetölthető meghívó...

 

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: Online regisztráció

Információ: Máté Krisztina, Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Irodája, 0630/229-4329.

 

Helyből jobb!