A Helyi Termék Éve szakmai fórum idei első állomása Kisbér

Időpont: 2016. január 27. 10:00 - 2016. január 27. 13:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - konferencia
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Közép-Magyarország, Komárom-Esztergom

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája

Cím:

Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája

Telefonszám:

30 2285655

Weboldal:

www.nmi.hu

Helyszín


Cím:

2800 Tatabánya, Fő tér 4.

Intézmény (szervező):

Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája

Intézmény vezetője:

Erdélyi Erzsébet

Telefonszám:

30 2285655

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

www.nmi.hu

A helyi terméket gyártók bővíthetik szakmai ismereteiket, informálódhatnak lehetőségeikről és választ kaphatnak a téma kapcsán felmerülő kérdéseikre a Helyi Termék Éve szakmai fórumsorozatának alkalmain. A sorozat idei első állomását Kisbéren rendezik. Időpont: 2016. január 27. (szerda) 10.00 óra. Helyszín: Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület (2870 Kisbér, Kossuth L. u. 14.) .

Program

10:00   Köszöntő

Sógorka Miklós, Súr település polgármestere, valamint a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület elnöke

10:10   A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály

10:35  Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk

Dömölki Marianna, minőségpolitikai és környezetvédelmi szakreferens

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 

10:55   Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók

Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály

11:05   Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon

Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

11:15   Kérdések az előadókhoz

11:25   Szünet – büfé

12:00   Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége

A Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében

dr. Széplaky Erzsébet, eredetvédelmi szakreferens                                                             

Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály

12:30 Adózással kapcsolatos általános információk

Wallerné Fuit Anikó, osztályvezető 
Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

13:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdések- válaszok

Biró Mihály, Biró Tibor - takarmánygyártás,

Bagó Roland, Bagó Iván Natur Press Team Kft. - hidegen sajtolt olajok

Szabó Ildikó - kézműves sajtok  

 

A rendezvényre az alább megadott linken, vagy a 06 30 228 5655 számon Erdélyi Erzsébetnél lehet regisztrálni:

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

A Helyi Termék Éve programról bővebben...