Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája

Tovább utazik rendezőnk
2014. augusztus 28. 14:14

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodájának szervezésében folytatja útját utazó rendezőnk – Achs Károly drámatanár –, aki a gyermekszínjátszó csoportokat látogatja megyénkben, hogy a próbák közben nyújtson szakmai segítséget. 

Az eddigi tanácsadások kiemelkedő eredménye, hogy a Nagykörű Tanoda a megyei megmérettetésen szerzett arany minősítésével továbbjutott a XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Délkelet-magyarországi Regionális fordulójára.

 

A programsorozat, mely a nyári szünet után folytatódik, kapcsolódik a 2015-ös Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó megyei döntőjéhez. A szakmai segítség nyújtásával programunk – közvetett módon – a művészeti terület fellendítését, az előadásokon való sikeres szereplést célozta meg.

A próbákon történő segítségnyújtás helyszínei a jelentkezések sorrendjében választódnak ki. Előnyben részesülnek azok a kistelepülésen élő csoportok, amelyek évek óta részt vesznek a megyei találkozókon.

 

A díjmentes szolgáltatásra jelentkezni lehet az 56-510-123-as, illetve a 30/508-0473-as telefonszámon, illetve a bukor.iren@nmi.hu e-mail címen.

 

Szerző: Bukor Irén