Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Irodája

Rajz és versíró pályázat Tarcalon
2016. november 29. 11:26

2016. november 16-án Tarcalon tartották a kiállításmegnyitóját és díjátadóját annak a rajz és versíró pályázatnak, amit a Magyar Vöröskereszt 135 éves évfordulója tiszteletére írt ki a Magyar Vöröskereszt Tarcali Alapszervezete és a Tarcali Ötök Művészeti Közhasznú Egyesület.

A Magyar Vöröskereszt Tarcali Alapszervezete és a Tarcali Ötök Művészeti Közhasznú Egyesület egy új közös feladatra szánta el magát, amely során igyekeztek megmozgatni Tarcal apraját-nagyját. A Magyar Vöröskereszt Tarcali Alapszervezete 2016 év elején alakult. Nyakó Tünde és Bátori Judit, a Tarcali Ötök Művészeti Közhasznú Egyesület közösségi munkásai összefogva a Magyar Vöröskereszt többi tagjával azt az ötletet ragadták meg, és valósították meg, hogy most nem adni, hanem kapni szeretnének valami maradandót, mégpedig rajzok és versek formájában.

Ebben az évben ünnepli a Magyar Vöröskereszt a 135 éves évfordulóját, ennek tiszteletére írták ki a rajz- és versíró pályázatot, melyre négy korcsoportban lehetett jelentkezni. A fő téma a szervezet munkássága volt. A szervezők nagy örömére szolgált, hogy összesen 46 pályamű érkezett, 7 éves kortól egészen 80 éves korig.

2016. november 16-án volt a kiállítás megnyitója, melynek keretein belül tartották meg az eredményhirdetést is. Nehéz volt különbséget tenni a pályaművek között, mivel szebbnél szebb rajzokkal, festményekkel, üveggravírozással és versekkel indultak a megmérettetésen. Senki nem ment haza üres kézzel, mindenki kapott egy kis szívhez szóló ajándékot.

A Magyar Vöröskereszt Tarcali Alapszervezet ifjúsági csoportja kis műsorral kedveskedett a közönségnek. A megnyitón elhangzottak a pályázatra érkezett versek is. A lelkes kis csapat megemlékezett a település negyvenszeres véradóiról is, akik így mutattak példát embertársainknak.

 

Nyakó Tünde, Báthori Judit – közösségi munkások