Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Irodája

Látóúton az ózdi Olvasóban
2016. november 21. 13:04

2016. november 17-én a „Minőségfejlesztés a közművelődésben” című feladatfinanszírozási projekt keretén belül látóúton vettek részt a Felsőtárkányi Faluház, a kiskörei Művelődési Ház és a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodájának munkatársai.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon található, gyönyörű épületű ÓMI Városi Művelődési Központ „Olvasó” vezetőnője, Pappné Szalka Magdolna és dolgozói szívesen fogadták látogatásukat.

Az önértékelési folyamat részeként lebonyolított szakmai tapasztalatcsere során a projektben résztvevő közművelődési szakemberek megismerkedtek egy minősített közművelődési intézmény működésével, valamint az általuk kialakított és használt dokumentációs és informatikai rendszerekkel. A látóút elősegítette, hogy a minőségelvű szemlélet beépüljön a mindennapi tevékenységbe. A településükön évek óta színvonalas munkát végző Heves megyei közművelődési szervezetek a tapasztalatcsere során a dokumentációra és a fejlesztendő tevékenységi területekre fókuszáltak.

A Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodája a 2016. évben is nagy hangsúlyt fektetett a közművelődési, minőségfejlesztési és önértékelési rendszer mind szélesebb körű megismertetésére, és fontosnak tartja, hogy a közművelődési intézmények, minőségügyi ismereteken alapuló munkát végezzenek.