Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Irodája

Látóút Trizs községben – a helyi termékek értékesítésének lehetséges útjai
2015. november 30. 11:14

Helyi termékek bemutatója, gömöri, tájjellegű ételek kóstolása, egésznapos vásár a gazdálkodók termékeiből, bemutatók és vásárlási lehetőség a térség kézműves portékáiból: Trizs község mindezekkel várta az érdeklődőket 2015. november 26-án.

Tele kamra ünnepe, trizsi disznótoros, hagyományőrző nap, hogy csak néhány programot említsünk rendezvényeik sorából. A szervezők célja a helyi termékek népszerűsítése, a tájjellegű fajták visszatelepítése, annak a megmutatása volt, hogy a határokon átnyúló térségi közösségépítés remek ötvözetét hogyan valósítják meg a helyi civilek és a döntéshozók a lakosság bevonásával.

 

 

A közművelődési tevékenységek, közösségfejlesztési módszerek által megerősödött közösségek tudásának bővítése, szakmai segítése céljából jött létre az Egymás közt – a helyi termékek értékesítésének lehetséges útjai elnevezésű program. A látóút célja az volt, hogy a résztvevők bővebb ismeretekre tegyenek szert, a jó példák mások számára is elérhetővé váljanak, s ezáltal az emberek életminősége és anyagi biztonsága pozitív irányba változhasson. A tudás, a tapasztalat átadásának fontossága és hasznossága beigazolódni látszik az Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodája által szervezett látóutakon.

 

Mácsi Istvánné, Trizs polgármestere, valamint Várnagy Dávid fesztiválszervező látványos bemutatója és előadása érdekes összefüggésekre mutatott rá, tette élményszerűvé számunkra ezt a napot. Hasznos információk birtokában tértünk haza, melyet másokkal is szeretnénk majd megosztani.

 

Kovács Anikó

Fotó: Orosz Berta, ifj. Sándor Béla