Mesés pályázatok!
2014. január 07. 14:46

A királylány esete a békával...A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ jóvoltából várhatóan idén sem szűkölködünk majd mesékben: már lehet pályázni a Mesefesztiválra!

A gyermek természetes létezési közege a mese: a mese által válik számára érthetővé a világ, mesét sző játék közben, és mese szárnyán utazik az álmok birodalmába is. A mesékből képtelenség kinőni: bár vannak, akik titkolják, de a felnőttek is szomjazzák őket. A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ hetedjére hirdeti meg a szeptemberi Mesefesztivál alkalmából megjelenő „Az én mesém 7” könyvhöz kapcsolódó pályázatot két műfajban, műfajonként három korcsoportban.

 

Írjunk együtt mesekönyvet! – biztatja a meseíró pályázat a gyerkőcöket, kamaszokat és gyermeklelkű felnőtteket mesealak-kitalálásra, történetszövésre és cselekmény-színezésre. Két gyermek korosztályban (6-12 évesek, illetve 12 – 17 évesek), valamint felnőtt kategóriában várják a műveket. Pályázni egy oldalas mesékkel lehet január 31-ig, melynek az elején fel kell tüntetni a pályázó nevét, pályázati kategóriáját (életkorát), valamint azt az e-mail címet, ahol a nyár folyamán értesíteni lehet. Kizárólag elektronikus úton adható be pályázat a nagy.krisztina@korosi.org e-mail címen.

 

A meseillusztráló pályázat már a február végéig a www.korosi.org honlapon közzétett, a meseíró pályázatra beérkezett történetekhez kapcsolódik. Azok a gyerekek, akik éreznek magukban ambíciót egy csodás mesekönyv még szebbé tételéhez, április elsejéig küldhetnek be a Kőbányai Kulturális Központ címére különböző technikákkal papírra vetett meseillusztrációkat. A papír hátoldalán fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét, valamint a rajzzal életre keltett mese címét és szerzőjét.

 

A szervezők ezúttal is a pályázat anyagából szeretnék összeállítani a „Az én mesém 7” című mesekötetet, mely a szeptemberi Mesefesztiválon kerülne bemutatásra.

 

Szervező, információ: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

A pályázati kiírás…