Jégkirálynő
2016. december 02. 12:26

A mese H. C. Andersen egyik sokak által kedvelt művének feldolgozása, mely az igaz barátságról, kitartásról, küzdelemről és a feltétel nélküli szeretetről tesz tanúbizonyságot. Gerda és Kay testvérien jó pajtások. Egy szép őszi napon Kay hirtelen a szívéhez kap és ettől a pillanattól furcsán megváltozik benne a világ. Szemébe a Jégkirálynő manói által összetört tükör egy szilánkja kerül. Kay innentől kezdve mindenben és mindenkiben csak a rosszat látja. Gerdát is és barátait is kegyetlen tréfái tárgyává teszi. Amikor a téli szánkózás közben megjelenik maga a Jégkirálynő, Kay habozás nélkül követi őt annak palotájába. Gerda elindul, hogy megkeresse barátját. Időpont: 2016. december 4. 10.00 óra. Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház. 

Útközben találkozik a Három Évszak Asszonyával, a Királykisasszonnyal – aki neki ajándékozza a hintóját, a zsiványokkal – akik elveszik tőle azt és számtalan megpróbáltatáson megy keresztül, míg elérkezik a Lapp Asszony birodalmába. A kietlen, hideg vidéken élő varázslóasszony már várja Gerdát. Rénszarvasa segítségével elrepíti a kislányt a Jégkirálynő palotájához. Gerda belép a trónterembe és megpillantja Kayt… Küldetését teljesítette: „Én nem török hatalmadra Királynő, hiszen a hatalom egyedül neked a fontos. Én Kay-t viszem magammal, hiszen nekem meg ő a fontos. Szívem melegével felolvasztom jégbezárt hatalmadat…” 

Feldolgozta: Borbély Viktória
Versszöveg: Csík Csaba
Díszlet: Keresztury Kata
Jelmez: Gáspár Erika – Mátyás Eszter
Scenica, látvány: Borbély János
Báb: Koryürek Vera
Maszk: Papp Judit

Szereposztás: 
Jégkirálynő: Pétery Melinda/Mádi Piroska/Vincze Kata 
Gerda: Ferencz Gabi/Szilvási Judit 
Kay: Pinczés Attila 
Három Évszak Asszonya, Xeroména, Lapp asszony: Fodor Viktória 
Zebulon, Jakab, Kszúnó: Borbély János, 
Izidor, Frigyes, Udvarmester: Balogh Ferenc

Az előadást követően, 11.00-12.30 között díjmentes családi programmal várják az érdeklődőket! Adventi készülődés! Ünnepi asztalterítés bemutató, kézműves foglalkozás (karácsonyi ajándéktárgyak, ünnepi ékszerek, asztaldíszek, szalvétagyűrűk, adventi koszorú készítése). Az elkészült ajándékok természetesen hazavihetők! A program fő támogatója: Kispest Jövőjéért Egyesület.

Forrás: Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház