Karácsonyi ünnep a második garábi Kapunyitogatón
2016. január 07. 15:00

2015. december 19-én második alkalommal járt a Nógrád megyei Garábon a Nemzeti Művelődési Intézet Kapunyitogató programsorozata.

A község önkormányzata mint minden évben, most is megtartotta lakosai számára karácsonyi közösségi összejövetelét, ünnepségét. A 49 bejelentett fővel rendelkező apró településen szinte hiánytalanul jelentek meg a lakosok a Sophia Christou fotóival díszített közösségi házban. A német állampolgárságú hölgy rendszeresen nyaral Garábon, és járja a környéket. A kirándulások alkalmával készülő, a környék erdeinek, mezőinek szépségeit bemutató fényképekkel gyakran ajándékozza meg a falucska lakóit – e fotók a falu intézményeit szépítik.

Kovács Zoltán, a település polgármestere beszámolt az önkormányzat éves munkájáról, a fejlesztésekről és újításokról, következő évi terveiről. Ezt követően nyílt beszélgetés formájában a lakók elmondhatták észrevételeiket, kéréseiket és problémáikat.

A Nemzeti Művelődési Intézetnek köszönhetően Tóth Tibor együttese operett-előadással emelte az est ünnepi hangulatát. A falucska lakói, vendégei nagy szeretettel és örömmel fogadták a művészeket, és szívesen kapcsolódtak be az ismert dallamok éneklésébe.

 

A kellemes beszélgetős, zenés program végén az önkormányzat vendégül látta a jelenlévőket: vacsorát és desszertet szolgáltak fel a falu lakóinak. Átadásra kerültek a karácsonyi csomagok is, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Jó hangulatú, családias környezetben telt a délután mindenki örömére.

 

ifj. Kovács Zoltán, Somoskői Rita