Karácsonyi Kapunyitogató Lucfalván
2016. január 06. 14:37

2015. december 18-án Lucfalva Község Önkormányzata karácsonyi ünnepséggel egybekötött idősek napi Kapunyitogatót tartott. Ebben nagy segítséget nyújtott a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodája.

Az ünnep nyitányát az adventi gyertyák meggyújtása adta, amely a községben élők összetartását jelképezte. Elsőként Malik Péter evangélikus lelkész köszöntötte a jelenlévőket a karácsony, a család értékeit kiemelve, majd fellobbant az első láng. A második gyertya meggyújtásakor Gyöngyösi Sándorné, a Szlovák Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket. A harmadik gyertyával Oláh János roma kisebbségi önkormányzati vezető kívánt boldog, békés karácsonyt mindenkinek. Végül a negyedik gyertyához Bakos Gyula polgármester lépett, aki jelképesen átnyújtotta karácsonyi ajándékát: a községet érintő, 2015. évben megvalósult és 2016-ot érintő valamennyi fejlesztést, beruházást a falu lakóinak.

 

 

A meghitt, ünnepi pillanatok után a Kerek Perec Egylet lépett a színpadra az „Az ördög három kérdése” című mesejátékkal. A gyerekek és a felnőttek egyaránt nagy örömmel fogadták műsorukat, amelyben aktívan részt vettek, segítve a mesebeli három testvérnek – Jankónak, Karcsinak és Palkónak –, hogy az Ördög furfangos kérdéseire helyesen válaszoljanak.

 

 

A zenés, interaktív mesejáték után a gyerekeké lett a színpad. Először a Lucfalvai Fészek Óvoda apróságaié volt a főszerep. Bakos Gyuláné vezetésével modern betlehemi játékot mutattak be.

 

 

Őket az iskolások követték – Klagyivik Attiláné „angyalkái” – karácsonyi versekkel, dalokkal.

 

 

A rendezvény folyamán köszöntötték a település két legidősebb lakóját is: Maczák Gyula bácsit, aki 82 esztendős, és Bartkó Pálnét, aki a 101. életévét töltötte be.

A program beszélgetéssel, vendéglátással ért véget.

 

Pálfalvai Alíz, Somoskői Rita