Iszkázon is „kinyíltak a kapuk”
2016. január 05. 10:49

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodájának szervezésében 2015. november 14-én Iszkázon folytatódott a Kapunyitogató programsorozat a József Attila Művelődési Házban.

 

Cseh József polgármester köszöntője után került sor a kiállítás megnyitójára, melyen helyi értékekből láthattak válogatást az érdeklődők. Kiállítottak falvédőket, hímzett terítőket, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület népviseleteit, Hardi Tamás méhészeti eszközeit és termékeit, Kovács Tiborné pedig gyógyteáit mutatta be.

A Ramazuri Bábszínház interaktív előadása után, melyben gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek, az Életöröm Nyugdíjas Klub Dalköre mutatkozott be vidám műsorával a közönségnek.

 

 

Évszázadok öröksége címmel a Kertai Gyermek Néptánc Csoport és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület adott színvonalas, gazdag műsort, melyet a Fajkusz Banda kísért.

A rendezvény ideje alatt kézműves játszóház várta az érdeklődőket, melyet Csíkné Bardon Réka csuhéfonó és Csík Tamás kovács vezetett. Ki lehetett próbálni a lópatkó készítést és a ló patkolását is, de készültek csuhé babák, angyalkák és virágok.

 

 

A délután folyamán helyi finomságok és sütemények kóstolása várta a vendégeket.