Helyi termék éve szakmai fórum Szolnokon

Időpont: 2016. február 24. 10:00 - 2016. február 24. 14:00
Rendezvény hatóköre, jellege: szakmai - konferencia
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Észak-Alföld, Jász-Nagykun-Szolnok

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

Cím:

5000 Szolnok Hild tér 1.

Telefonszám:

abanovak@ankk.hu

Weboldal:

http://ankk.hu

Helyszín


Cím:

5000 Szolnok, Hild J. tér 1.

Intézmény (szervező):

Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft, Szolnok

Intézmény vezetője:

Molnár Lajos Milán

Telefonszám:

+36-56 514-569

E-mail cím:

E-mail mutatása

Weboldal:

http://ankk.hu

Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban juthatnak február 24-én hasznos, hiteles információkhoz a helyi termelők, kisiparosok, kézművesek a tevékenységüket támogató lehetőségekről, tudnivalókról a Helyi termék éve szakmai fórumon. A szabályozással, adózással és a Hagyományok-Ízek-Régiók védjeggyel kapcsolatos tájékoztató előadások után kerekasztal-beszélgetésen mutatkoznak be sikeres helyi termelők. 

A Helyi Termék Éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ennek érdekében a Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart.

 

Program:

 

Helyszín: 5000 Szolnok Hild tér 1., Aba-Novák Agóra Kulturális Központ
Időpont: 2016. február 24. 10:00 órától

 

10:00 – Köszöntő
Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke
10:10 – A kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételei
Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
10:35 – Az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információk
Kuti Beatrix Adrienn minőségügyi szakreferens
Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály 
10:55 – Helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók
Kontur Tamás, vidék- és térségfejlesztési szakreferens
Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály
11:05 – Élelmiszer értékesítés feltételei a helyi termelői piacon
Németh Jánosné, élelmiszerbiztonsági felügyelő

 

11:15 – Kérdések az előadókhoz

 

11:25 – Szünet – büfé

 

12:00 – Hogyan védjük termékeinket? Az eredetvédelem és a védjegyek jelentősége 
A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a hagyományos termékek piacra jutása érdekében
Pallóné Dr. Kisérdi Imola, osztályvezető
Földművelésügyi Minisztérium, Eredetvédelmi Főosztály
12:30 – Adózással kapcsolatos általános információk
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
13:00 – Kerekasztal-beszélgetés helyi termelők részvételével, kérdések – válaszok
- Baráth József – konyhakert; 
- Kósa Lajos – méz;
- Kazinczi István – hús, konyhakert.

 

/storage/files/files/Szolnok_Program_Helyi_term__k___ve_szakmai_f__rum,pdf típusú fájlLetölthető meghívó...

 

A rendezvényre az alább megadott linken, vagy a 06-30/507-9552 számon Hajnal Lászlónál lehet regisztrálni: 
ONLINE REGISZTRÁCIÓ

 

Helyből jobb!