XX. Egerszeg Fesztivál

Időpont: 2014. május 12. 14:30 - 2014. május 18. 23:45
Rendezvény hatóköre, jellege: lakossági - fesztivál
Célcsoport: Minden korosztály
Régió, megye: Nyugat-Dunántúl, Zala

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Zalaegerszeg város cége, Kvártélyház Szabadtéri Színház

Cím:

.

Telefonszám:

.

Helyszín


Cím:

Zalaegerszeg, több helyszínen

Intézmény (szervező):

Zalaegerszeg belvárosa a Széchenyi tértől a Kossuth és Petőfi utca sarkáig

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

.

E-mail cím:

E-mail mutatása

Az Egerszeg Fesztivál Zalaegerszeg legnagyobb művészeti rendezvénye. A helyi hagyományok őrzése, bemutatása mellett cél a tömeg- és rétegigények kielégítése. Ezt szem előtt tartva a szervezők a jó értelembe vett eklektika igényével igyekeznek összeállítani a programot és a programelemek egymáshoz való viszonyát. Időpont: 2014. május 12-18. 

A rendezvény 2008-as belvárosba költöztetése óta kinőtte lokális kereteit és a régió meghatározó rendezvényévé is vált. Zalaegerszeg beszűkülő gazdasági lehetőségei tudatában az elmúlt évek idegenforgalmi beruházásainak szerves kiegészítője az Egerszeg Fesztivál. A rendezvény lebonyolítása több mint száz embernek ad munkát hosszabb-rövidebb időre, továbbá önkéntes fiatalokat is bevonnak a szervezésbe és lebonyolításba. 

Fontos cél, hogy a fesztivál kiegészítő elemei kötődjenek Zala megyéhez és a göcseji hagyományokhoz. Nem elég, ha csak érdekes az esemény, professzionálisan kivitelezett emblematikus városi rendezvényt kell létrehozni, ami a városlakókat a szórakozás mellett az idetartozás identitásfokozó élményével, az idelátogatókat a helyi értékekkel növelt fesztiválélménnyel gazdagítja, visszavárja. A fesztivál szervezői az elmúlt években sikeresen alakították multikulturálissá az eseményt. Ezt bizonyítja az is, hogy a 2012-ben rendezvény megkapta a Magyarországon elérhető legmagasabb minősítést: a Kiváló Művészeti Fesztivál besorolást.

2014-től a Nyugat-dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye. A minőségi szórakoztatás mellett cél az itt élők identitáserősítése, a göcseji hagyományok projektálása, a megőrzés. A régión túlnyúló marketing feladata a város megismertetése országosan és a testvérvárosokon keresztül nemzetközi téren is. Tömegrendezvénnyé válás ellenére nem akar minden elemében megfelelni mindenáron a tömegigényeknek. 

A hagyományos helyi értékek mellett a legújabb trendeknek is meg kíván felelni a fellépők és az arculati elemek tekintetében is. A fesztivál szervezője a Zalaegerszeg város cége, a Kvártélyház Szabadtéri Színház. A szervezet munkatársai a szolgáltatókkal (Vízművek, elektromos szolgáltató, VG KFT, Zala Depo Kft, rendőrség, tűzoltóság, mentőszolgálat, ÁNTSZ és a civil szervezetek) folyamatosan egyeztetve szervezi meg az eseményt. Komplett tűzvédelmi és biztonsági tervek készülnek, a kiállítók többsége egységes faházakban kap helyet. 2007 óta a látogatószám megötszöröződött. A rendezvény helyszíne a megújított belváros, de szerepet kapnak a kulturális és művészeti intézmények is.

A fesztivál fő helyszíne:

Zalaegerszeg belvárosa a Széchenyi tértől a Kossuth és Petőfi utca sarkáig

Egyéb helyszínek:

Keresztury VMK
Városi Hangversenyterem
Hevesi Sándor Színház 
Zalaegerszeg Polgármesteri Hivatala
Zala Megyei Kormányhivatal
Kvártélyház udvara
Zalaegerszegi Televízió
Mária Magdolna Plébániatemplom
Kovács Károly tér
Zalaegerszeg Megyei Jogű Város Díszterme
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Belvárosi Általános Iskola
Liszt Iskola

Részletes program a Facebookon és az Egerszeg Fesztivál honlapján.