Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája

Siker, pénz, csillogás… A mozivásznon???
2016. december 12. 13:35

A Közösségi mozi és médiaműhely keretében véget ért Apátfalván a filmforgatás. … nem biztos, hogy csak ott. Az AIK (Apátfalvi Ifjúsági Klub) tagjai nagy reményeket fűznek a napokban elkészült filmhez, amelyet 2016. december 10-én a településen be is mutattunk.

December 1-én ugyan levetítettük már az ifiseknek, de akkor még lehetett rajta csiszolgatni. Pár nappal később elkészült a végleges verzió is. Irodánk nyomtatójában 1200 db szórólap látott napvilágot, melyeket az Apátfalván dolgozó kulturális közfoglalkoztatott kollégáink juttattak el a postaládákba.

A vetítést a Faluházban tartottuk, ahol az érdeklődők mellett Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester is jelen voltak. A település első embere nyomon követte a „Közösségi mozi és médiaműhely” programunkat, de a fiatalok fejéből kipattant forgatókönyvet és az abból elkészült western vígjátékot most látta először. Egy mondat erejéig a filmben őt is említik az ifjak, ami mosolyt csalt az arcára és – mint később elmondta – örömmel veszi, hogy ilyen jó humora van az itt élő fiataloknak. A vetítést nagy taps követte, a tapsot, pedig Balla Gábor, filmes mentorunk köszönte meg, akitől bármit meg lehetett kérdezni a forgatással, vágással kapcsolatban.

Gábor egyébként fontosnak tartja, hogy az elkészült anyagnak ne csak a jelenben örüljünk, de legyen szerepe a jövőben is, ezért szeretné benevezni a Mediawave Fesztiválra is. … és így egyre közelebb érezhetik magukat az AIK-sok is a sikerhez, pénzhez, csillogáshoz. Amiben pedig biztosak vagyunk: Moziba járni érdemes! Legalábbis „Közösségi moziba” egészen biztosan!

 

 

A Közösségi mozi és médiaműhely – országos program a cselekvő közösségekért szakmai program megvalósítását a 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.


 

 


 

 

 

Kapcsolódó hír: Elindult a filmes ifjúsági mintaprogram

 

Magné Szaitz Éva