Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája

Lehetőségek tárháza a Civil Hang online rádió
2016. április 15. 13:12

103.5 MHz – aki Csongrádban jár, ide kell tekerni a készülékét. Itt ugyanis minden a civilekről és a civileknek szól. Épp a csütörtöki stábértekezletre készülődött a csapat, előtte még a rádió megálmodóját, Vadász Jánost faggattuk.

Nálunk kapható a legrosszabb kávé – mondja János, a Szegedi Városi Rock Klub vezetője. Én meg úgy gondolom, hogy a negatív reklám is reklám… De mindezek ellenére tökéletes náluk a kávé.

A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának Adaptálható tudás programjához kapcsolódó interjúk és felvételek készítésének utolsó állomásához értünk.

A Szegedi Ifjúsági Egyesület is partnerünk a kulturális közfoglalkoztatásban. Áldásnak tekintik a programot, hiszen enélkül a Civil Hang online rádió sem jöhetett volna létre. Hiszik, hogy merni kell nagyot álmodni, és az élet őket igazolta, a Vajdaságban működő Panda Rádióhoz csatlakozva a térség második leghallgatottabb rádiójának számítanak. Terjeszkedni szeretnének, szem előtt tartva legfontosabb céljukat: a civil rádiózást. Rengeteg munkát, időt és energiát fektettek bele az ötletbe, mely meg is hozta gyümölcsét: egyre ismertebbek, egyre többen kísérik figyelemmel műsoraikat. Ezek közül kiemelendő az egyik hamarosan induló, amelyben 52 héten át 52 civil szervezeten keresztül szemléltetik a szféra aktuális kérdéseit, problémáit, sikereit. Aki ezt a műsort végig fogja kísérni, az átfogó képet kap a témáról.

A Szegedi Ifjúsági Egyesülettel való jó kapcsolatnak köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája partnerszervezetei közül is lesznek bemutatkozók. Újdonság, hogy hamarosan vidékre is elutaznak, hogy onnan tudósítsanak. Így jövő héten Ruzsán – szintén egy partnerszervezetünk - Az Intelligens Faluért Egyesületnél megszervezett helyi aktivációs műhelynapról jelentkezik majd a stáb. A Civil Hangot nemcsak adaptálható tudásnak tekintjük, hanem jó gyakorlatnak, ezért a Lehetőségek, jó példák, módszerek ifjúsági közösségek fejlesztéséhez programunk eleme is lesz 2016-ban a megye öt helyszínén.

 

Magné Szaitz Éva

fotó: Gárdonyi Dániel, Gyémánt István (IH Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont)