Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája

Az éjjel soha nem érhet véget…
2016. december 02. 13:08

… a nyári EB szállóigévé vált mondatára vélhetően sokat gondolt mostanában filmes mentorunk, Balla Gábor, akinek jó pár önkéntes munkaórája is van a Közösségi mozi és médiaműhely projektben. A tökéletességre törekedve nem csak nappal, éjjel is dolgozott rajta.

 

„95%-on vagyunk” – mondta 2016. november 30-án, majd fogta a még nem végleges anyagot és ahogy előre egyeztettük, december 1-én meglátogattuk az apátfalvi fiatalokat.

Egy picit záróesemény hangulata is volt a találkozásnak, hiszen itt mutattuk meg az AIK-nak (Apátfalvi Ifjúsági Klub), hogy milyen produktum született a feszített tempójú forgatásokból. Az első vetítést a település alpolgármestere, Bálintné Siprikó Zsuzsanna is érdeklődve figyelte. A fiatalok fejéből kipattant western vígjátékra már csak az utolsó csiszolások várnak. A szereplők hozzászólhattak és javaslatot is tehettek, hogy mi az, amin még változtatni kellene.

A film egy csavaros fordulattal még saját végefőcím zenét is kapott.  A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont D2 Ifjúsági Irodája kötött össze bennünket olyan fiatalokkal, akik szívesen írtak dalt az elkészült filmhez mindenki legnagyobb örömére. A 95%-ból hamarosan 100% lesz, így december 10-én visszatérünk Apátfalvára, és az adventi vásár alkalmával immár a lakosságnak forog a film. A szórólapok már a postaládákban vannak, tessék szemfülesnek lenni, mert aki lemarad, az legközelebb Budapesten, a filmszemlén láthatja majd újra.

 

Magné Szaitz Éva

 

A Közösségi mozi és médiaműhely – országos program a cselekvő közösségekért szakmai program megvalósítását a 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.


 

Kapcsolódó hír: Elindult a filmes ifjúsági mintaprogram