Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája

A forgatás forgatagában, avagy elkészültek az utolsó jelenetek is Apátfalván.
2016. november 21. 15:38

2016. november 5-én az utolsó jelenetek forgatásával folytatódott a Közösségi mozi és médiaműhely keretében Apátfalván a filmforgatás. Az ott megélt élményeinkről számolunk be most röviden:

Mivel már november végéhez közeledünk lassan, így mindenki izgatott, hogy elkészülünk-e időben a filmmel, és ha igen, milyen lesz. Mit szólnak majd hozzá mások? És egyáltalán… Mit szólunk majd mi saját magunkhoz? Vajon imád-e minket a kamera? Vagy be kell látni, hogy a másik oldalán hasznosabbak vagyunk?

 

Nos, egy forgatás során minden kiderülhet, még az is, hogy töri meg főhősünk, Benedek a rettegett Bálint hatalmát. Megtöri-e egyáltalán?

Langó Csaba ifjúsági csoportvezető tollából ez most egyáltalán nem fog napvilágot látni, sőt inkább titok marad, nehogy lelője a poént. Apropó, lőni… Ez egy apátfalvi western-vígjátékban nem is lehetetlen…

 

 

Langó Csaba, ifjúsági csoportvezető beszámolója:

Második alkalommal folytatódott a forgatás 2016. november 5-én. Azért választottuk a szombati napot, mert a gyerekek ekkor értek rá délelőtt. 9:00 órakor kezdtünk neki a forgatásnak, mivel sok kültéri helyszínünk volt és novemberben a fényviszonyok hamar romlanak. Két részre bomlott a csapat. Gábor vezetésével elmentek leforgatni az aznapra beütemezett kültéri jeleneteket.

A csapat másik felével addig a Faluházban előkészítettük forgatásra a helyszíneket. Nagyjából 11:00 órára visszaért a forgatós csoport. Rövid szünetet követően hozzáláttunk a két jelenet leforgatásához, amit terveztünk.

A két benti jelenettel 13:00-ra végeztünk. Mindenki elfáradt és megéhezett, így a jövő hetet beszéltük meg, mint a harmadik, egyben utolsó forgatási napot. Erre 2016. november 12-én került sor. Az égiek nem kedveztek ezen a szombati reggelen nekünk. Szakadt az eső. Ismét a kültéri jelenetekkel kezdtünk. Annyiból jó volt a szakadó eső, hogy adott egy kis komorságot az aznapra tervezett jeleneteknek. Jó másfél - két órán át tartott mire leforgattuk a kinti jeleneteket. Ezt követően már csak két epizód maradt hátra, a benti felvételi helyszíneken. Hasonlóan a múlt héthez, kellően elfáradtunk és megéheztünk 13:00 órára, amikorra sikerült befejeznünk a forgatást. A gyerekek élvezték a forgatást, s a vele járó munkát.

 

 

A Közösségi mozi és médiaműhely – országos program a cselekvő közösségekért szakmai program megvalósítását a 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.