Ataru Taiko japán dobszínház - koncert Szombathelyen

Időpont: 2016. április 09. 19:00 - 2016. április 09. 21:00
Rendezvény hatóköre, jellege: lakossági - könnyűzenei koncertek
Célcsoport: Felnőtt
Régió, megye: Nyugat-Dunántúl, Vas

Rendező szerv


Rendezvényszervező:

Agora Szombathelyi Kulturális Központ

Cím:

9700 Szombathely, Március 15. tér 5.

Telefonszám:

336-94 509 641

Helyszín


Cím:

9700 Szombathely, Március 15. tér 5.

Intézmény (szervező):

Agora Szombathelyi Kulturális Központ

Intézmény vezetője:

.

Telefonszám:

336-94 509 641

E-mail cím:

E-mail mutatása

Az AtaruTaiko Japán Dobszínház 10 éve képviseli hazánkban a japán "taiko" dobolás hagyományait. Az évfordulóra való tekintettel, egy olyan koncerttel szeretnének kedveskedni a japán kultúra, hagyomány és zene kedvelőinek, amely méltán emlegethető majd az AtaruTaiko eddigi sikereinek csúcspontjaként, illetve a Vas megyei kulturális élet meghatározó mérföldköveként.

A taiko szó jelentése maga a japán dob. Egy ősi hangszer, mely évezredekkel ezelőtt is létezett, ám a funkciója mára már nemcsak a harcokat kísérő jelzésekben, vagy a buddhista szertartások kísérésében merül ki. A taiko jelenleg azt a rendkívül látványos csoportos dobstílust is jelenti, melynek jellemzői: szenvedély, szívdobbanás, humor, életöröm, energia. Egy látványos előadás, mely a japán dobok ősi mítoszát ötvözi egy modern show látványelemeivel. A dobosok pedig azt a láthatatlan ősi energiát szabadítják fel a koncertek alatt, ami a közönség egészét is átjárja és a "Tamashy", vagyis a felszabaduló lélek érzését keltik. Megszületik a katarzis.

2016. április 9-én újra megelevenedik majd a Sakura, vagyis a japán cseresznyevirágzás ünnepének hangulata a szombathelyi Művelődési- és Sportházban, mely az Ataru Taiko ütőegyüttes fennállásának 10. jubileumi koncertje is lesz egyben.

 

Forrás: Agora Szombathelyi Kulturális Központ